2011. december 17., szombat

Apró lépések sorozata....


Képzeljétek...kinyilott a Katalin napján vizbe tett aranyeső, és az orgona is jó úton halad:))

Az utóbbi 3 napban volt nálunk sokminden...többek közt még áramszünet is, ami miatt kénytelen voltam átszervezni azt a bizonyos eltervezett listámat, de 'summa summarum'....amit beterveztem a hétre, igaz egy kicsit össze-vissza de sikerült véghezvinnem:))

Sütöttünk sós süteményt....perecet, kicsit és nagyot:)....csillagot, fenyőfát, holdat, pillangót....


Voltak nekem segitségeim is:))



......a javából....







Volt könyvespolc-takaritás....(a kedvencem).....




Aztán ma este megsütöttük a '' BOZDOS ZSERBÓ'' süteményt....először Ö.nek a szülinapjára sütöttem meg, és nagyon izlett mindenkinek azért sütöttem meg újra...
Azért jó ez a sütemény mert egyszerre 2 tepsivel lesz belőle....








Aztán még egy kis aprósütemény....



BOZDOS ZSERBÓ
1. lépés - 8 tojásból piskótát sütünk (8 tojás, 16 kanál viz, 24 kanál cukor, 24 kanál liszt, 1 sütőpor), amikor kihűlt vizszintesen kettévágjuk.

2. lépés elkészitjük a tető-lapot. 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 7 dkg cukor, 3 tojássárgája, 1 sütőpor, 1 vaniliacukor, egy kis tej, ezeket összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle. Amikor félig megsült a lap, kivesszük és megkenjük 'hecsedli' lekvárral és a következő masszát teszük rá: 3 tojásfehérjét, 20 dkg porcukorral kemény habbá verünk, majd belekeverünk 15 dkg őrölt diót. Amikor ezt is rákentük a hecsedlis lapra akkor még vágott diót teszünk a tetejére, és visszatesszük még egy kis időre a lerbe.

3. lépés...A kettévágott piskótát megkenjük vaniliáskrémmel (5 dl tej + 5 kanál lisztből pépet főzünk. 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1-2 tasak vaniliacukor, majd összekeverjük) és rátesszük a megsütött fedő-lapot.

És összerakva... igy néz ki....

5 megjegyzés:

Hajnalka Nagy írta...

wow, aszta, szóhoz sem jutok :) irtó ügyesek voltatok kiskuktásoktul!
aprósütemény, zserbó (ezt nem ismertem...), perec...a kis ezüst cukorgyönyök a sütin tökjól néznek ki!!! én is vanília színűben vettem, h majd sütire szórok az ünnepet ezzel is emelve :)már csak azt kell eldönteni milyen süti is legyen az! :)
No, meg dr.oetker-től van hópehely formájú szórócukor, nah olyat is szórok majd az ünnepi csokitortára vagy kuglófra, ami sikerül.

penzesbea írta...

Nagyon jol neznek ki a finomsagok Piros! Es orom latni, hogy a Mate es Dora hogy tevekenykednek:) Nalunk max egy suti ha lesz, ugyis csak mi esszuk. A suliban jovo szerdan lesz a karacsonyi vacsorajuk a gyerekeknek, oda pedig foetelt viszek.Jo lenne viszont kiprobalni ezt a zserbot. Nagyon tetszik ez az ennyi kanal ez es ennyi kanal az, valahogy egyszerubbnek tunik ezaltal. Erted, nem a grammokat kell szamolgatni:) Nagyon jo! Kulonben mi ma allitottuk fel a karacsonyfat, itteni standard szerint eleg keson, diszeket keszitettunk Natanekkal. Ja, es egyetertek a konyvespolcok rendezesevel, ez nalam is megvolt egy-ket hete, Gerben nem ertette mi tart napokig benne:)De szeretem ujra es ujra temakor szerint rendezni a konyveket. Ebben az egy dologban vagyok csak rendezett, tudod:)

Roza írta...

Könnyű is a dolog, ha két ilyen segítőd is akad!:))
A süteményed nagyon jól hangzik, elviszem a receptet:)

Ibolya blogja írta...

Nagyon sok, biztosan nagyon finom süteményt készítetek. Lesz, aki mind megegye? Ha nem lesz, akkor küldjétek el nekünk... :)
A gyerekek nagyon drágák! Majd én is Virágommal süthetek :)

Piroska írta...

Köszönöm mindannyiotoknak a sok dicsérő szavakat:)))

nektek is jó sütkölödést (nem tudom jól irtam-e) kivánok...

Üdv. mindenkinek:)