2 dkg élesztőt 2,5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojássárgát, 15 dkg vajat, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük. Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát, és 0,5-1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
10 dkg vajat 14 dkg cukorral habosra kavarunk, és a kinyújtott tésztára kenjük, 10 dkg őrölt dióval megszórjuk, és feltekerjük mint a bejglit. Majd 2-3 cm széles darabokra vágjuk és kivajazott lábasba állítjuk, egymástól 2 cm távolságra. Ezután 30 percig még kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben sütjük. Közben 2 vaníliás cukrot 1 dl tejben feloldunk, és ezzel meglocsoljuk a félig sült darázsfészkeket. Ezután még 15 percet sütjük.
Én próbáltam már kókuszreszeléjkel is, dióbél helyett, nagyon finom azzal is, de azért a diós az igazi :)
Jó étvágyat!
És most jöjjenek a fotók:
5 megjegyzés:
Ebből most egyet megennék :-)
Oh na küldök egyet Viberen ;)
nalunk is ez van a nagyfiam keresere keszult ,csak en kisporoltam adiot a hetvegi bejglihez. Ennek a tiedbol,olyan finom, mert kis szakacsned is volt. sajna nekem nincs ,de meg lehet, Bocs az ekezett hianyert ,de nem mukodik a magyar karakter, csak hetvegen lesz informatikusom. Nagyon ugyes vagy Dora ,en olyan apro kis feszket kerek.
Szerintem azok az apróbbak sikerültek jobban!
Nem lehet elég korán kezdeni! Nagyon ügyes a kis segítséged! Így sokkal gyorsabban halad a munka.....
Köszönöm szépen soraitokat, Ildikó és Margó! Valóban, a kis apró darázsfészkek voltak a legítletesebbek! Azok is fogytak el a leghamarabb!
Ildikó, a te darázsfeszkeid pedig a legkülönlegesebbek, még akkor is ha kispóroltad a diót belőlük ;)
Megjegyzés küldése