2015. március 29., vasárnap

Darázsfészek

Van egy nagyon jól bevált receptem és ezennel megosztom veletek is :)

2 dkg élesztőt 2,5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojássárgát, 15 dkg vajat, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük. Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát, és 0,5-1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. 
10 dkg vajat 14 dkg cukorral habosra kavarunk, és a kinyújtott tésztára kenjük, 10 dkg őrölt dióval megszórjuk, és feltekerjük mint a bejglit. Majd 2-3 cm széles darabokra vágjuk és kivajazott lábasba állítjuk, egymástól 2 cm távolságra. Ezután 30 percig még kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben sütjük. Közben 2 vaníliás cukrot 1 dl tejben feloldunk, és ezzel meglocsoljuk a félig sült darázsfészkeket. Ezután még 15 percet sütjük. 

Én próbáltam már kókuszreszeléjkel is, dióbél helyett, nagyon finom azzal is, de azért a diós az igazi :)

Jó étvágyat! 

És most jöjjenek a fotók:









5 megjegyzés:

Kinga írta...

Ebből most egyet megennék :-)

Piroska írta...

Oh na küldök egyet Viberen ;)

Andras Ildikó írta...

nalunk is ez van a nagyfiam keresere keszult ,csak en kisporoltam adiot a hetvegi bejglihez. Ennek a tiedbol,olyan finom, mert kis szakacsned is volt. sajna nekem nincs ,de meg lehet, Bocs az ekezett hianyert ,de nem mukodik a magyar karakter, csak hetvegen lesz informatikusom. Nagyon ugyes vagy Dora ,en olyan apro kis feszket kerek.

mancoka kertje írta...

Szerintem azok az apróbbak sikerültek jobban!
Nem lehet elég korán kezdeni! Nagyon ügyes a kis segítséged! Így sokkal gyorsabban halad a munka.....

Piroska írta...

Köszönöm szépen soraitokat, Ildikó és Margó! Valóban, a kis apró darázsfészkek voltak a legítletesebbek! Azok is fogytak el a leghamarabb!

Ildikó, a te darázsfeszkeid pedig a legkülönlegesebbek, még akkor is ha kispóroltad a diót belőlük ;)