Próbáltam már uborkát, muraturát, paradicsompaprikát, gogost, ahogy felénk szoktát mondani, de minálunk az alábbi vegyes savanyúság vált be a legjobban. Nagyon finom, édeskés - savanykás, a gyerekek is nagyon szeretik és mi is. Van vele munka bőven, DE megéri.
A recept a következő:
2 kg paradicsompaprika / gogos
1 kg sárgarépa / murok
1 kg fehér hagyma
1 kg zöld paradicsom
1/2 kg petrezselyem
1 db nagy zeller gyökér
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk és mindeniket külön külön tábla tesszük.
Elkészítjuk a következő levet, tűzre tesszük és fedő alatt 10 percig forraljuk:
1 liter víz
1/2 liter ecet ( 20% - os)
1/2 kg cukor
babérlapi
szemesbors
só
Utóbbi három ízlés szerint.
Tíz perc után sorra beletesszük a megvágott zöldségeket a fővő lébe, úgy hogy mindenik után megvárjuk, hogy épp felforrjon. A sorrend a következő: murok, zeller, petrezselyem, gogos, zöldparadicsom és végül a hagyma.
Amikor minden benne van és ismét felforrt, hagyjuk még kb 5 percet, majd forrón üvegbe rakjuk, száraz dunsztba tesszük.
Én még szoktam dunsztolni legalább kétszer háromszor, mivel semmi tartósítot nem teszek rá.
És akkor jöjjenek a fotók:
2 megjegyzés:
Ezt nem ismertem, de feltétlenül kipróbálom, mert jónak tűnik még a képek, leírás alapján is.
Örülök neki, hogy tetszik :) ha valami kérdésed van nyugodtan írjal..
Megjegyzés küldése